Best Answer

10 hrs

Lvl 1

It will be quicker not slower

Q: If 2 men take 4 hours to do a job how long will 5 men take?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

Taking into consideration that each man works an 8 hour work day: (4 x 8) x 48 = 1536 man hours to complete the job for 4 men *** (Men x Man hours per day) x Days Worked = Total Job Man Hours *** 1536 / (3 x 8) = 64 days for 3 men to complete the same job *** Total Job Man Hours / (Men x Man Hours per day) = Days until Job Completion***

Ans- It will take 4 men to complete the work in 35 days.

answer:for a problem like this you have to compute how many person-hours it will take to complete the job and then it's easy to figure out the total time.so,let j = total job person-hours = 12 people * 4 hours = 48 person-hoursso, we know we need 48 person-hours to complete the entire job. so, given that we have now 15 people to complete the job,let t = total time to complete job with 15 people = 48 person-hours / 15 people = 3.2 hours, or 3 hours 12 minutestherefore, for a job that takes 12 people 4 hours, assuming there is no particular constraint on the amount done per person, the job can be done in 3 hours 12 minutes with 15 people. (for instance, although one woman can have a baby in nine months, 9 women can't have a baby in one month)previous answer:I think it'll be 1hourmy own conclusion

It takes 3 x 6 = 18 man hours to dig 12 holes. Therefore it takes 18/12 = 1.5 man hours to dig 1 hole. To dig 9 holes takes 9 x 1.5 man hours = 13.5 man hours If 2 men are working then they take 13.5/2 = 6.75 hours or 6 hours 45 minutes.

two man-hours. limited only by the space available for diggers per hole.

Related questions

9 men taking 5 hours = 9 x 5 = 45 hour job 3 men doing a 45 hour job = 45 / 3 = 15 hours

4 hours

fifteen 9 x 5 = 45 45 / 3 = 15

9 1/2 hours

10 Hours

It would take 20 hours because you have half the men, therefore it would take double the time.

Taking into consideration that each man works an 8 hour work day: (4 x 8) x 48 = 1536 man hours to complete the job for 4 men *** (Men x Man hours per day) x Days Worked = Total Job Man Hours *** 1536 / (3 x 8) = 64 days for 3 men to complete the same job *** Total Job Man Hours / (Men x Man Hours per day) = Days until Job Completion***

Ans- It will take 4 men to complete the work in 35 days.

20 hours

probably fourteen days, 16 days at most ?

answer:for a problem like this you have to compute how many person-hours it will take to complete the job and then it's easy to figure out the total time.so,let j = total job person-hours = 12 people * 4 hours = 48 person-hoursso, we know we need 48 person-hours to complete the entire job. so, given that we have now 15 people to complete the job,let t = total time to complete job with 15 people = 48 person-hours / 15 people = 3.2 hours, or 3 hours 12 minutestherefore, for a job that takes 12 people 4 hours, assuming there is no particular constraint on the amount done per person, the job can be done in 3 hours 12 minutes with 15 people. (for instance, although one woman can have a baby in nine months, 9 women can't have a baby in one month)previous answer:I think it'll be 1hourmy own conclusion

20 hours