Study guides

☆☆

Q: If mark travels 20km in 5 hours what is his average speed in kmh?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

If you divide the distance by the time, you'll get the average speed. In this case, the answer will be in km/hour.

The average speed during that time is 20 km per hour. We can't say anything aboutthe velocity because you've told us nothing about the direction it traveled."Velocity" is NOT just a fancy word for 'speed'. It has a different meaning.

43

30km/h = 30km/60min = 5km/10min 20km/h = 20km/60min = 10km/30min 5+10=15km

20 / 36:37 = 32.77 KPH / 60, or 20.36 mph.

Related questions

If you divide the distance by the time, you'll get the average speed. In this case, the answer will be in km/hour.

15km/h

20km/h

20km/hr

Average speed = Distance/Time = 20/5.17 = 3.87 km per minute.

45km/h because you add the two speeds together and divide. so 50+40=90/2 = 45

To do this, you need to form equations using the information given. There are 2 variables here, the base speed of the rower with no current (x), and the speed of the current (y). Firstly, convert the distances and times given into average speeds. 20km/2 hours = 10km/h 4km/2 hours = 2km/h The actual speed = the base speed +- the current, depending on direction. So 10 = x + y 2 = x - y If we subtract these 2 equations to eliminate x, we get: 8 = 2y y = 4km/h

Denisity less

The average speed during that time is 20 km per hour. We can't say anything aboutthe velocity because you've told us nothing about the direction it traveled."Velocity" is NOT just a fancy word for 'speed'. It has a different meaning.

An African Lemur's top speed is 20km/h (12mph)

43

20km is 12.4274 miles.