Study guides

☆☆

Q: What is the ratio of 50 minutes to two hours?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

When both the measures are in the same units, then the ratio can be calculated. 1 hour = 60 minutes ⇒ 2 hours = 2 x 60 minutes = 120 minutes The ratio of 50 minutes to 2 hours is then: 50 : 120 ⇒ 5 : 12

1 hour = 60 minutes 2 hours = 120 minutes 120 minutes divided by 50 minutes = 2 with 20 minutes left over

The ratio of 50 minutes to 1 1/2 hours is 5:9. Once the units are the same they can be cancelled out and the numbers reduced by any common factor until their highest common factor is 1. 1 hours = 60 mins → 1½ hours = 1½ × 60 mins = 90 mins Therefore the ratio is: 50 mins : 1½ hours = 50 mins : 90 mins = 50 : 90 = 5 : 9

One hour is sixty minutes. Two hours is a hundred twenty. (You do two times sixty to get that.) Two hours is a hundred seventy. (You add hundred twenty and fifty.)

78 minutes

Related questions

When both the measures are in the same units, then the ratio can be calculated. 1 hour = 60 minutes ⇒ 2 hours = 2 x 60 minutes = 120 minutes The ratio of 50 minutes to 2 hours is then: 50 : 120 ⇒ 5 : 12

1 hour = 60 minutes 2 hours = 120 minutes 120 minutes divided by 50 minutes = 2 with 20 minutes left over

The ratio of 50 minutes to 1 1/2 hours is 5:9. Once the units are the same they can be cancelled out and the numbers reduced by any common factor until their highest common factor is 1. 1 hours = 60 mins → 1½ hours = 1½ × 60 mins = 90 mins Therefore the ratio is: 50 mins : 1½ hours = 50 mins : 90 mins = 50 : 90 = 5 : 9

(2 hours 55 minutes) + (4 hours 55 minutes) = 7 hours 50 minutes

Yes because it is 10 minutes short of 2 hours

One hour is sixty minutes. Two hours is a hundred twenty. (You do two times sixty to get that.) Two hours is a hundred seventy. (You add hundred twenty and fifty.)

Twelve hours and 50 minutes is: 12 hours X 60 minutes in one hour plus 50 minutes 12 X 60 = 720 720 + 50 = 770 minutes

There are: 5 hours and 50 minutes

There are 60 minutes in one hour. Therefore, 50 hours is equal to 50 x 60 = 3000 minutes.

530 minutes is 8 hours, 50 minutes.

There are 9 hours and 50 minutes in 590 minutes.

3 hours and 50 minutes

People also asked