Best Answer

Use the formula: distance = time x speed.

Use the formula: distance = time x speed.

Use the formula: distance = time x speed.

Use the formula: distance = time x speed.

More answers

Use the formula: distance = time x speed.

Q: Finding distance given the average speed?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

Calculation of speed requires distance as well as time. No information on distance given.

Average speed = Distance/Time = 20/5.17 = 3.87 km per minute.

Distance travelled divided by time taken.

speed = distance / time. In travelling over a distance, the speed may vary. The average speed is the constant speed that covers the given distance in the given time. First convert the time to hours and fractions of hours: 45min = 45/60 hrs = 0.75hrs 3hr 45min = 3.75hrs Now divide: average speed = 180 / 3.75 = 48 mph.

It is a bit hard to answer your question, as it lacked of a few things: Total Distance or total time, the distance which the speed(answer) is in or the amount of time the person travels with the speed(answer).

Related questions

Distance = time * average speed (velocity) Average speed = Distance/time

Average speed is distance divided by time like regular speed.

Average speed = distance/time

Actual speed is the speed you are traveling at any given moment at any given point. Average speed is figured by dividing the distance you traveled by the time it took you to drive that distance.

Average speed = 1/2 (initial speed + final speed) Time = (distance)/(average speed)

Calculation of speed requires distance as well as time. No information on distance given.

No, the odometer measures the distance traveled by a vehicle. The speedometer measures the speed at any given moment in time, but not the average speed.

Average speed = Distance/Time = 20/5.17 = 3.87 km per minute.

Distance travelled divided by time taken.

speed = distance / time. In travelling over a distance, the speed may vary. The average speed is the constant speed that covers the given distance in the given time. First convert the time to hours and fractions of hours: 45min = 45/60 hrs = 0.75hrs 3hr 45min = 3.75hrs Now divide: average speed = 180 / 3.75 = 48 mph.

It is a bit hard to answer your question, as it lacked of a few things: Total Distance or total time, the distance which the speed(answer) is in or the amount of time the person travels with the speed(answer).

Average speed = distance/time