Best Answer

Ratio of shadows = 3m:7.5m :: 1:2.5

So, the ratio of the heights (in the same order) is 1:2.5

ie Ht(Pole):Ht(Building) = 40m:Ht(Building) = 1:2.5

So Ht(Building) = 2.5*40m = 100 metres

Q: A building casts a 7.5m shadow at the same time that a 40m pole casts a shadow of 3m. How high is the building?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

15 feet high

17.45 feet.

2

25 feet tall

3

Related questions

40 meters

If a 27 ft tall pole casts an 18 foot shadow, a 63 ft tall pole casts an x foot shadow.Put 27/18 and 63/x.Cross multiply, get 27x=1134Divide by 27 on both sides, a 63 foot tall pole casts a 42 foot long shadow.

15 feet high

(12 / 5) × 33 = 79.2 feet high Divide the pole shadow by the pole height: (12 / 5) = 2.4 feet Times the 2.4 by the tree shadow of 33 feet: 2.4 x 33 = 79.2

It works out as 12 feet and 4 inches in height

The shadow:object ratio is 1:1 so the tree is 63 feet high.

The height of the tree is in direct proportion to the pole and its shadow

208 ft pole

17.45 feet.

2

Let x = the height of the building. So we have, x/2.6 = 42.25/1.51 x = (2.6)(42.25)/1.51 x =72.75 Thus, the building is 72.75 meter tall.

It is 90 feet in height