Best Answer

ft/min x 60min/1hour x 1mile/5280ft

multiply by 60 and divide by 5280

Q: How do you do change feet per minutes in miles per hour?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

5,572 feet in 2.5 minutes equates to 25.33 miles per hour.

Multiply by 5280 to change miles to feet (1 mile = 5280 feet) and divide by 3600 to change hours to seconds (1 hour = 60 minutes = 3600 seconds).60 mph * 5280 feet / 3600 sec = 88 feet per second

44.3181818 miles per hour == 65 feet*60 seconds=3900 feet/ minute 3900 feet/ minute* 60 minutes=234000 feet/hour 234000feet/hour/ 5280 feet=44.3181818 mph

Multiply by 88.

270 feet/10.8 min = 0.284 mph (approx).

Related questions

Divide 1.5 miles by 45 minutes to get speed in miles per minute. Multiply by 5280 ft/mile to get feet per minute, then multiply by 60 minutes/hour to get to feet per hour. 1.5miles/45 minutes X 5280 feet/mile X 60 minutes/hour = 10,560 feet/hour

135 feet in 45 minutes OR 0.034 miles per hour.

5,572 feet in 2.5 minutes equates to 25.33 miles per hour.

Multiply by 5280 to change miles to feet (1 mile = 5280 feet) and divide by 3600 to change hours to seconds (1 hour = 60 minutes = 3600 seconds).60 mph * 5280 feet / 3600 sec = 88 feet per second

44.3181818 miles per hour == 65 feet*60 seconds=3900 feet/ minute 3900 feet/ minute* 60 minutes=234000 feet/hour 234000feet/hour/ 5280 feet=44.3181818 mph

Multiply by 88.

55 miles per hour = 4840 feet per minute. Time = Distance/Speed = 500/4840 = 0.10331 minutes.

There are 5280 feet in one mile. Therefore, 48 miles per hour is equal to 48 x 5280 = 253440 feet per hour. There are 3600 seconds in one hour. Therefore, 253440 feet per hour is equal to 253440/3600 = 70.4 feet per second.

7.5 miles an hour 11 * 60 secs in a minute 660 feet per minute * 60 minutes per hour 39600 Feet per hour / 5280 feet per mile

125840 feet in 22 minutes

800 feet in 2 minutes 40 seconds equates to 3.41 miles per hour.

Here's the steps I took to solve:12 miles / 1 hour = (converting hour to minutes)(1 hour = 60 minutes)12 miles / 60 minutes = (converting miles to feet)(1 mile = 5280 feet)63360 feet / 60 minutes = (converting feet to inches)(1 foot = 12 inches)760320 inches / 60 minutes = (divide by 60 to make denominator 1 minute)12672 inches / 1 minute