Best Answer

Divide 1.5 miles by 45 minutes to get speed in miles per minute. Multiply by 5280 ft/mile to get feet per minute, then multiply by 60 minutes/hour to get to feet per hour. 1.5miles/45 minutes X 5280 feet/mile X 60 minutes/hour = 10,560 feet/hour

Q: How do you convert1.5 miles in 45 minutes to how many feet are traveled in an hour?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

That's a rate of 30 miles per hour. A minute is 60 seconds. An hour is 60 minutes or 60*60=3600 seconds. The distance traveled in 1 hour is 44*3600 or 158400 feet. A mile is 5280 feet. Therefore the distance traveled in miles is 158400/5280 or 30 miles.

There are 5280 feet in one mile. Therefore, 169 miles is equal to 169 x 5280 = 892320 feet. There are (3 x 60) + 30 = 210 minutes in three and a half hours. Therefore, you would be travelling at 892320 / 210 = 4249 and one seventh (that is, 4249.142857 recurring) feet per minute.

87 miles per hour = 1,531.2 feet per 12 seconds

At 55 mph you are traveling 80.66 feet per second and after one hour at that speed you will have traveled 290,400 feet.

270 feet in 10.8 minutes equals 0.284 miles per hour.

Related questions

That's a rate of 30 miles per hour. A minute is 60 seconds. An hour is 60 minutes or 60*60=3600 seconds. The distance traveled in 1 hour is 44*3600 or 158400 feet. A mile is 5280 feet. Therefore the distance traveled in miles is 158400/5280 or 30 miles.

1 : 5,280

After 12 seconds, a car traveling at 87 miles per hour would have traveled approximately 1,520 feet. This can be calculated by first converting 87 miles per hour to feet per second, which is about 128 feet per second. Multiplying this by the number of seconds gives the distance traveled.

There are 5280 feet in one mile. Therefore, 169 miles is equal to 169 x 5280 = 892320 feet. There are (3 x 60) + 30 = 210 minutes in three and a half hours. Therefore, you would be travelling at 892320 / 210 = 4249 and one seventh (that is, 4249.142857 recurring) feet per minute.

80 miles per hour equates to 117.3 feet per second.

87 miles per hour = 1,531.2 feet per 12 seconds

At two feet per second, you will travel 1.364 miles in one hour.

1 mile is 5280 feet. 5280(feet) * 114(miles) = 601,920 feet per hour. 601,920(fph) / 60(minutes) = 10,032 feet per minute. 10,032(fpm) / 60(seconds) = 167.2 feet per second. Once you know how many feet traveled in an hour just scale it up or down depending on what you want. For feet per day you'd multiply your fph by 24 hours. For feet per minute divide by 60 minutes and so on.

68.2 miles per hour.

The parade traveled 264 feet per minute.

At 74 mph, approximately 108.53 feet are traveled per second. This is calculated by converting the speed from miles per hour to feet per second (1 mph is approximately equal to 1.47 feet per second).

135 feet in 45 minutes OR 0.034 miles per hour.