Study guides

☆☆

Q: How do you figure minutes into decimals?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Related questions

no a figure can never have 2 decimals... you can verify from this... 5/2=2.5 thus we can say that a figure can have only one decimal

1.75

takes .5 hour to make a pizza. 30 minutes

Integers are whole numbers without decimals or fractions.

It is: 1.25 hours

Prime factorizations are just for integers, not decimals.

About 115 in three significants, no decimals!

A fraction can be turned into a decimal figure. Divide the bottom into the top to get your decimal figure. Then work in decimals.

6.25 hours or 375.0 minutes

0.16666 repeating

how many minutes does a figure skating copetition last

In general, you cannot. For example, 3.4 litres, or kilograms, or hectares cannot be converted to minutes.

You need to make it an expression of something, such as an hour. then divide minutes by 60 to get a decimal of an hour

when they have to figure out how to take a crap ha ha ha

It's the one that is a whole number by itself. No fractions, decimals, variables...

You can write 2.5 hours. This is the same as 25/10 hours. 1/10 of an hour is 6 minutes so 5/10 is 30 minutes. 2.5 hours is the same as writing 2hours 30 minutes. 3.75 hours = 3 hours 45 minutes 1.25 hours = 1 hour 15 minutes etc etc

without decimals you wouldn't be able to figure out how much money you have, you wouldn't be able to get exact temperature you would have to round it off.

There are: 270/60 = 4.5 hours

To convert the number of hours, directly put it into the decimal without change; To convert the number of minutes to decimals, divide by 60: Decimal value = Minutes/60; To convert the number of seconds to decimals, divide by 3600: Decimal value = Seconds/3600 Complete formula: Decimal value = Degrees+(Minutes/60)+(Seconds/3600)

convert them to decimals or percentages first to figure out the order then write the answers as fractions

Minutes (1/60 of a degree) and seconds (1/60 of a minutes). After that you use decimals of a second.

It is: 7/60 times 100 = 11.66% recurring decimals

60 minutes are in a hour, so 60 = 100%. Let's say you wanted to know 12 minutes. 5 x 12 = 60, or 5 lots of 12 minutes = 100%. 100% divided by 5 is 20%. This means that 12 minutes is 20% of an hour. Converting this into decimals is easy, and it would be 0.2.

30 minutes is 1/2 or 0.5 hours, so 3 hours 30 minutes is 3.5 hours

It is: 5/60 or 1/12 of an hour which as a decimal is 0.08'3' recurring '3'