I can do it in many ways:
but 60 secs = 1 min, so 135 secs = 2 mins 15 secs
So 9 mins 135 secs = 9 mins 2 mins 15 secs = 11 mins 15 secs.
⇒ 3 mins 45 secs x 3 = 11 mins 15 secs
= 675 secs
= 11 mins 15 secs
= 11.25 mins
= 11 mins 15 secs
= 15/4 mins x 3
= 45/4 mins
= 111/4 mins
= 11 mins 15 secs
3 mins 45 secs x 3 = 3:45 x 3
45 x 3 = 15 carry 2
3 x 3 + carry = 9 + 2 = 11
⇒ 3:45 x 3 = 11:15
⇒ 3 mins 45 secs x 3 = 11 mins 15 secs.
3,600 seconds. (hint: multiply minutes by 60).
2,040 seconds you just multiply the number of minutes by 60
to get hours to minutes you multiply your hours by 3600 and to convert minutes to seconds you multiply your number by 60. . . Multiply your hours number by 60 to convert into minutes Add the original minutes number to the product and then multiply the total minutes by 60 to get the total in seconds. Thus 10 hours and 20 minutes . = 10 x 60 = 600 minutes plus the original 20 minutes then = 620 minutes, . which equals 620 x 60 = 37,200 seconds ( phew !!! )
We know that there are 60 seconds in 1 minute. Multiply the number of minutes by 60 seconds. 7.3 * 60 = 438 seconds
There are 60 minutes in one hour, so multiply by 60 to get minutesThere are 60 seconds in one minute, so 60 x 60 = 3600 seconds ni one hour, so multiply by 3600 to get seconds.If you have a number of hours which has a whole number and a decimal part:keep the whole number of hours and multiply the fractional part by 60 to get the number of minutes;keep the whole number of minutes and multiply the fraction of minutes by 60 to get seconds.eg 5.338 hours = 5 hours and 0.338 x 60 = 20.28 minutes20.28 minutes = 20 minutes and 0.28 x 60 = 16.8 secondsSo 5.338 hours = 5 hours, 20 minutes, 16.8 seconds.
To change minutes to seconds multiply the number of minutes by 60.
To figure out how many seconds are in a set amount of minutes, you have to multiply 60 (the number of seconds in a single minute) by the number of minutes. So, 60 (seconds) times 31 (minutes) equals 1860 seconds. To prove that 1860 seconds is the same as 31 minutes, you would divide 1860 (seconds) by 60 (seconds) to get 31 (minutes).
There are 60 seconds in 1 minute, so to get the number of seconds in 29 minutes you multiply by 29.60*29 = 1800-60=1740 seconds.
Multiply the number of minutes times 60. 60x6=360 seconds
You should multiply the number of minutes by 60.Example:6 is my number of minutes X 60 = 360 seconds!
Multiply the number of hours by 3600, and the number of minutes by 13. Add everything up.
Multiply the number of hours by 3600, and the number of minutes by 60. Then add everything up.
To calculate how many seconds in 24 hours, multiply the number of hours by 60 and multiply that number again by 60.
Subtract the whole degree portion of the total angle.Multiply the difference by 60. The whole number portion of the product is the whole number of minutes.Subtract the whole minute portion of the number.Multiply the difference by 60. The product is the number of seconds.
To find 37 percent of a number, multiply the number by 0.37. In this instance, 0.37 x 65 = 24.05 minutes or 24 minutes 3 seconds.
To find 85 percent of a number, multiply the number by 0.85. In this instance, 0.85 x 24 = 20.4 minutes or 20 minutes 24 seconds.
Multiply the number of years by 365 (days per year) to convert that to days. Then multiply by 24 (hours/day) x 60 (minutes/hour) x 60 (seconds/minute) to get the number of seconds.
A full circle has 360 degrees, a degree has 60 minutes, a minute has 60 seconds. You can multiply all these numbers to get the number of seconds in a full circle.
To convert seconds into minutes you divide the total amount of seconds by 60:455 seconds ÷ 60 = 7.583333 minutes.Then multiply the decimal part by 60 to get the leftover number of seconds:.583333 x 60 = 35 seconds.So in this example, 455 seconds = 7 minutes, 35 seconds.Or The other way is455 ÷ 60 = 7.583333 minutes60 x 7 = 420 seconds455 - 420 = 35 secondsAnswer is 7 minutes 35 seconds
Do it very slowly!! :) Alternantly you could multiply the number of seconds in a minute by the number of minutes in an hour by the number of hours in a day by the number of hours in a year. Or ask an 8 year old.
Divide 565 seconds by 60 to get the number of minutes. This would be 9 minutes and 25 seconds.
To convert seconds into hours, you divide the number of seconds by the number of seconds in an hour, which is 3 600. Similarly, to convert seconds into minutes, you divide the number of seconds by the number of seconds in a minute, which is 60. As for converting seconds into seconds, you just leave the number of seconds as it is.
If the question is," What is 0.74 of an hour. Express the answer in minutes/seconds, then the answer is obtained by multiplying by 60 (Number of minutes in an hour). 0.74 x 60 = 44.4 . . . which is 44 minutes + 0.4 of a minute. Now multiply this decimal fraction by 60 (the number of seconds in a minute). 0.4 x 60 = 24 seconds. Thus, 0.74 of an hour equates to 44 minutes 24 seconds.
There are 50.5 minutes in 3030 seconds. To find how many minutes are in a given number of seconds, divide the given number by the amount of seconds in one minute.