Best Answer

Speed = Distance / Time = 40 metres / 20 minutes = 40/20 metres per minute = 2 metres/minute.

Q: If earthworm travels 40 meters in 20 minutes how many meters can they travel in one minute?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

500 meters/5 minutes = 100 meters per minute.

120 km/hr (1000 meters/1 km)(1 hr/60 minutes) = 2000 meters per minute ---------------------------------

In one minute, it travels about 0.65 miles. In 70 minutes it travels about 45.63 miles.

60 - seconds in a minute. X 40 - meters per second. ----------------------------------- 2400 - meters per minute X 2 - minutes ---------------------------------- 4800 meters in 2 minutes.

250 metres in 2.5 minutes = 250/2.5 = 100 metres per minute.250 metres in 2.5 minutes = 250/2.5 = 100 metres per minute.250 metres in 2.5 minutes = 250/2.5 = 100 metres per minute.250 metres in 2.5 minutes = 250/2.5 = 100 metres per minute.

Related questions

500 meters/5 minutes = 100 meters per minute.

66⅔ meters per minute.

120 km/hr (1000 meters/1 km)(1 hr/60 minutes) = 2000 meters per minute ---------------------------------

(1,000 meters/20 minutes) x (1 minute/60 seconds) = 5/6 meter per second

If a train that goes 500 meters every 10 seconds you will cover 30,000 meters in 10 minutes. <><><> There are 6 units of 10 seconds to a minute. 6x500= 3000 meters per minute. X 10 minutes= 30,000

Just divide the distance by the time. In this case, it will give you the speed in meters/minute.

Multiply 0.30 (meters/minute) by 15 (minutes) to get your answer. The "/minute" and "minutes" will cancel out when you do so, leaving your answer in meters.

1700 meters in 40 minutes or 1700/40 meters per minute = 170/4 = 42.5 meters per minute

1 day = 1440 minutes ⇒ 720 meters per day = 720 meters in 1440 minutes ⇒ 720 ÷ 1440 meters per minute = 1/2 meter per minute = 0.5 meters per minute

In one minute, it travels about 0.65 miles. In 70 minutes it travels about 45.63 miles.

15 minutes(.30 meters / minutes) = 4.5 meters

60 - seconds in a minute. X 40 - meters per second. ----------------------------------- 2400 - meters per minute X 2 - minutes ---------------------------------- 4800 meters in 2 minutes.