Q: Lian has sixteen coins worth 1.25 Some of her coins are dimes and the rest are nickels How many dimes does she have?

Write your answer...

13 nickels 7 dimes

George saves nickels and dimes for tolls. If he has 28 coins worth 2.60. how many are nickels and how many are dimes Answer this question by using system of equation?

7 quarters 2 dimes 4 nickels

Nickels are worth five cents and dimes are worth ten.

You could have fourteen dimes and one nickel or twenty-seven nickels and one dime or any of the combinations in between. This problem needs to know the number of coins.

Ten it each group.

He has jillian.

You would have 7 nickels and 13 dimes. (7 x $0.10) + (13 x $0.05) = $1.35

117 nickles

If a dime is worth 10, and a nickel is worth 5, then you only need SEVEN coins ! Six dimes and one nickel is all you need.

3 dimes is 30 cents and 5 nickels is 25 cents so 3 dimes is worth more.

they were made that way

George saves nickels and dimes for tolls. If he has 8 coins worth $2.60,how many are nickels and how many are dimes? Answer this question by using system of equation.

There are 83 coins. If there are N nickels then there are (83 - N) dimes. Davida has nickels worth 5N and dimes worth 10(83 - N) but. 5N + 10(83 - N) = 695 5N + 830 - 10N = 695 5N = 830 -695 = 135 therefore N = 135/5 = 27 : D = 83 - N = 83 - 27 = 56 Davida has 27 nickels and 56 dimes.

The dimes.The dimes.The dimes.The dimes.

53

33 dimes and 16 nickels. 33*.10=3.30. 16*.05=.80. 3.30+.80=4.10.

There are fifteen (15) nickels.

5n + 10d = 235, where n = number of nickels and d = number of dimes. we are also told that n + d = 30 Multiplying by 5 we get 5n + 5d =150 Subtract this from the first equation and we get 5d = 85, ie d = 17, so n = 13 Ie Yolanda has 13 nickels (65c) and 17 dimes ($1.70), total 30 coins worth $2.35.

apples

117 Alternative method: If all the coins were dimes he would have $41.90; He is $5.85 short of that figure Every 5c short represents 1 nickel replacing a dime 585/5 = 117 nickels (and 302 dimes).

16

53 pennies

If one-fifth of the coins are dimes two fifteeths are nickles and two-thirds are pennies how much of each coin do you have for a total of one dollars worth of coins.

The value of the coins is going to be highly dependent upon the ratio of coins. In general: Dimes, quarters and half dollars are roughly $20/lb Nickels are $5/lb And there are 181 pennies to a pound ($1.81) So we're talking any where from $1600 to $150.