Q: What is the approximate average speed for a downhill skiers race course that is 3500m long and run in 2 minutes 10 seconds?

Write your answer...

Submit

Related questions

26.9 m/s

The average speed is the distance divided by the time.3500 meters / 130 seconds = approximately 26.9 m/secConverting to kilometers/hour equals 96.9 km/hr (or about 60.2 mph)

D. 26.9 m/s

You can approximate your age in seconds by multiplying the number of years old you are by 365 days, by 24 hours, by 60 minutes, and by 60 seconds.

639 seconds is just 10 minutes and 39 seconds. So it is a tiny part of a year, approximate 0.002% of a year.

No, that is terrible. Few people run a mile in more than 6 minutes. 5 minutes 30 seconds is about average. The fastst person ran it in 3minutes 58 seconds

12 years = 144 months = about 626 weeks = about 4383 days on average = about 105,190 hours on average = about 6,311,390 minutes on average = 378,683,424 seconds on average (not counting leap seconds)

The average lifespan in the US is 78.4 years, which is 41,235,264 minutes, or 2,474,115,840 seconds.

The race lasts about 2 minutes, give or take a few seconds.

An average year is 365.25 days. I.e. 8766hrs or 525,960 mins, or 31,557,600 seconds

Average humans live for 67 yrs, or 24,455 days. Which is 35,215,200 minutes, or 211,291,200 seconds!

You need to convert the minutes to seconds. Then, simply divide the distance (meters) by the time in seconds.

8 light-minutes would be the distance light travels in 8 minutes. That is (8 minutes) x (60 seconds / minute) x (0.3 million km / second), or 144 million km. - the approximate distance from Sun to Earth.8 light-minutes would be the distance light travels in 8 minutes. That is (8 minutes) x (60 seconds / minute) x (0.3 million km / second), or 144 million km. - the approximate distance from Sun to Earth.8 light-minutes would be the distance light travels in 8 minutes. That is (8 minutes) x (60 seconds / minute) x (0.3 million km / second), or 144 million km. - the approximate distance from Sun to Earth.8 light-minutes would be the distance light travels in 8 minutes. That is (8 minutes) x (60 seconds / minute) x (0.3 million km / second), or 144 million km. - the approximate distance from Sun to Earth.

7 minutes and 30 seconds.7 minutes and 30 seconds.7 minutes and 30 seconds.7 minutes and 30 seconds.7 minutes and 30 seconds.7 minutes and 30 seconds.7 minutes and 30 seconds.7 minutes and 30 seconds.7 minutes and 30 seconds.7 minutes and 30 seconds.7 minutes and 30 seconds.

answer in minutes AND seconds - 58 minutes and 27 seconds answer in seconds - 3,507 seconds

Convert all the observations into seconds.Find their average.Divide the answer by 60 into a mixed fraction.Then, integer part of mixed fraction = minutes.Fractional part = seconds.

Convert all of the values into seconds, then average them, then convert back to minutes. For example (with value 4 minutes and 30 seconds and value 20 seconds) 4m, 30s- 4*60=240+30=270s 20s would stay as 20s 270s+20s=290s 290/2=145s The average would be 145s or 2m, 25s

An average S or P wave travels through the crust at approximatively 7 km / second, so approximatively 3780 km in 9 minutes [Or 540 seconds]

321 seconds - 5 minutes 21 seconds 625 seconds - 10 minutes 25 seconds 542 seconds - 9 minutes 2 seconds 203 seconds - 3 minutes 23 seconds

10 minutes + 11 minutes = 21 minutes 58 seconds + 21 seconds = 79 seconds 79 seconds = 1 minute and 19 seconds 21 minutes + 1 minute and 19 seconds = 22 minutes and 19 seconds

6 minutes, 11 seconds

7 minutes and 52 seconds plus 3 minutes and 43 seconds is 11.583 minutes OR 11 minutes 35 seconds.

At an average 30 mph: 3 minutes, 12 seconds

12 minutes and 22 seconds minus 2 minutes and 32 seconds = 9 minutes and 50 seconds.

3.47 miles in 22 minutes and 56 seconds equates to an average speed of 9.08 miles per hour.