Best Answer

11,000 miles = 58,080,000 feet

115 days = 165,600 minutes

95.65 miles per day = 350.72 feet per minute

Q: An Arctic tern flew 11000 miles in 115 days How many feet per minute did the bird average?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Algebra

10 miles per hour is 10 times 5280 or 52800 feet per hour or 52800 / 60 or 880 feet per minute.

24 minutes

miles per hour x 88 = feet per minute: 50 x 88 = 4,400 feet per minute.

10mph

1/4/2 = 1/8 mile per second 1/8 mile per second times 60 seconds per minute = 7.5 miles per minute 7.5 miles per minute x 60 minutes per hour = 450 miles per hour

Related questions

11000 metres = 6.8 miles (approx).

Traveling 264 miles in 4.8 hours is an average of 0.9167 miles per minute.

I would have to say elephants travel about 11000 miles twice a year

A 15-minute mile equates to an average speed of 0.067 miles per minute.

There are 5280 feet in one mile. Therefore, 11000 miles is equal to 11000 x 5280 = 58080000 feet. There are 60 x 24 = 1440 minutes in one day. Therefore, 115 days is equal to 115 x 1440 = 165600 minutes. Dividing the number of feet by the number of minutes rounded to two decimal places, gives 58080000/165600 = 350.72 feet per minute.

1100 meters = 0.683508311 miles.

The answer totally depends on where in the USA the person is starting. On average, it is about 7000-8000 miles (11000-12500 km) from the USA to Kuwait.

An average minute of latitude is a nautical mile. The difference between 68Â° and 66.56Â°, the approximate latitude of the Arctic Circle, is 1.44Â°, which is about 86.4 minutes, which is about 86.4 nautical miles. Multiplying by 1.15 miles per nautical mile gives you about 99.4 miles, which is about 160 kilometers.

11,000 metres = 6.84 miles

6,835.08311 miles

2.0833 miles in 11,000 feet

11,000 feet = 2.083 miles