Best Answer

80 miles per hour equates to 117.3 feet per second.

Q: If travelling 80 miles an hour how many feet per second are traveled?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Algebra

That is 146.7 feet per second.

44 feet/second (1 mile/5280 feet)(3600 seconds/1 hour) = 30 mph =======

Since there are 3600 seconds in one hour, then we have: x/87 = 1/3600 cross multiply 3600x = 87 divide by 3600 to both sides x = 0.024 Thus, in one second you can travel 0.024 miles, and in 12 seconds you have traveled 0.29 miles (12 x 0.024).

There are 5,280 feet in a mile. Therefore, at 7 miles an hour, you would be traveling at 7 * 5,280 = 36,960 feet per hour. Now convert hours to minutes: 36,960 / 60 = 616 feet per minute. Now convert minutes to seconds: 616 / 60 = 10.27 feet per second.

300 x 3600 = feet per hour, divided by 5280 = miles per hour = 204 and 6/11 mph

Related questions

There are 5280 feet in one mile. Therefore, travelling 24 miles per hour is the same as travelling 24 x 5280 = 126720 feet per hour. There are 3600 seconds in one hour. Therefore, travelling 126720 feet per hour is equivalent to travelling 126720/3600 = 35.2 feet per second.

108.53 feet per second at 74 miles per hour.

At two feet per second, you will travel 1.364 miles in one hour.

Travelling 6 feet per second equates to travelling 6 x 3600 = 21600 feet in one hour. Dividing this by the number of feet in one mile, 5280, gives 21600/5280 = 4.09 recurring (that is, 4.090909..) miles per hour.

42 miles = 221760 feet 3 hours = 10800 seconds 42 miles in 3 hours = 221760/10800 = 20.533 feet pe second

There are 5280 feet in one mile. Therefore, the train is travelling at 48 x 5280 = 253440 feet per hour.There are 3600 seconds in one hour. Therefore the train is travelling at 253440 / 3600 = 70.4 feet per second.

A plane going 300 miles per hour is going 440 feet per second. (300 * 5280 / 60 / 60) In four hours, it will have traveled 1,200 miles, or 6,336,000 feet.

At 55 mph you are traveling 80.66 feet per second and after one hour at that speed you will have traveled 290,400 feet.

There are 3600 seconds per hour, and 5280 feet per mile. You can use those two numbers to convert from feet per second to miles per hour. Just make sure the units are right when you are finished.

speed = distance / time speed = 8133 / 80 101.66 feet per second.

1 : 5,280

35 mph = 51.33 feet per second.