Q: 35 miles per hour is equal to how many feet per minute?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

44.3181818 miles per hour == 65 feet*60 seconds=3900 feet/ minute 3900 feet/ minute* 60 minutes=234000 feet/hour 234000feet/hour/ 5280 feet=44.3181818 mph

(55 mile/hour) x (5,280 feet/mile) x (hour / 60 minute) = 4,840 feet/minute

1 mile = 5280 feet, hence 60 miles is 60x5280 = 316800 feet and this is traveled in 1 hour or 60 minutes. Hence per minute is 316800/60 = 5280 feet per minute. There is a short cut. If you multiply miles/hour by 88, you will get feet per minute. Similarly, to get feet per second from miles per hour, multiply mph by the fraction (22/15)

30 miles per hour = 30*5280 feet per hour = 30*5280 feet in 60 minutes = 30*5280/60 feet per minute = 2640 feet/minute.

Two miles per hour.

Related questions

Five miles per hour equals 440 feet per minute.

3 miles per hour is equivalent to 264 feet per minute. This conversion can be done using the fact that 1 mile is equal to 5280 feet and there are 60 minutes in an hour.

Miles per hour x 88 = feet per minute

There are 5280 feet in one mile. Therefore, 20 miles per hour is equal to 20 x 5280 = 105600 feet per hour. Dividing this by 60 minutes in one hour gives 105600 / 60 = 1760 feet per minute.

To convert 45 miles per hour to feet per minute, first convert miles to feet by multiplying by 5,280 (since 1 mile = 5,280 feet). Next, divide by 60 to convert hours to minutes. 45 miles/hour * 5,280 feet/mile / 60 minutes/hour = 3,960 feet/minute.

5280 feet minute

30 miles per hour is equal to 44,000 feet per minute, since there are 5,280 feet in a mile and 60 minutes in an hour (30 miles/hour x 5,280 feet/mile / 60 minutes/hour).

44.3181818 miles per hour == 65 feet*60 seconds=3900 feet/ minute 3900 feet/ minute* 60 minutes=234000 feet/hour 234000feet/hour/ 5280 feet=44.3181818 mph

(55 mile/hour) x (5,280 feet/mile) x (hour / 60 minute) = 4,840 feet/minute

1 mile = 5280 feet, hence 60 miles is 60x5280 = 316800 feet and this is traveled in 1 hour or 60 minutes. Hence per minute is 316800/60 = 5280 feet per minute. There is a short cut. If you multiply miles/hour by 88, you will get feet per minute. Similarly, to get feet per second from miles per hour, multiply mph by the fraction (22/15)

3 mph = 264 feet per minute.

The speed of 140 kilometers per hour is equal to 86.99 miles per hour. It is also equivalent to 1.45 miles per minute or 127.6 feet per second.