Q: A train travels west 1020 miles in twelve hours what is the trains speed?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

Slow train takes 4 hours to do the 60 miles to Chicago. Fast train takes 2 hours to do the 60 miles to Chicago. 60 miles in one hour is 60 mph So 60 miles in two hours is 30 mph; that's the express. And 60 miles in four hours is 15 mph; that's the slow train.

The closing velocity is speed1 plus speed2, so the trains are moving toward each other at 250 mph. 2000/250 = 8. The trains will meet in 8 hours.

288 miles

(80 miles)/(2 hours) = 40 miles/hour.

Then the speed of the slower train in miles per hour is eight more than 380 divided by the number of hours the trains have been traveling. If you want a more precise answer, you need to supply more data.

Related questions

3.5 hours [A+]

The duration of Twelve Miles Out is 1.42 hours.

It travels 100 miles in 2.5 hours.

170 miles per hour

Going in opposite directions, they separate at the rate of (90 + 120) = 210 miles per hour.They are 735 miles apart after (735/210) = 3.5 hours.

Slow train takes 4 hours to do the 60 miles to Chicago. Fast train takes 2 hours to do the 60 miles to Chicago. 60 miles in one hour is 60 mph So 60 miles in two hours is 30 mph; that's the express. And 60 miles in four hours is 15 mph; that's the slow train.

The average speed if an airplane travels 1364 miles in 5.5 hours is 248 miles/hr.

The closing velocity is speed1 plus speed2, so the trains are moving toward each other at 250 mph. 2000/250 = 8. The trains will meet in 8 hours.

At 60 miles per hour, six hours. At 30 miles per hour, twelve hours.

288 miles

1.4:1 in favor of the train.

It travels 288 miles in 4 hours 30 minutes at that speed.