Best Answer

That depends on all of these things:

-- what kind of vehicle you drove

-- how well maintained and adjusted its engine and exhaust system were

-- the condition of the tire tread and the pressure in them

-- the surfacing material and condition of the pavement

-- how much traffic there was

-- how heavy your foot is

Q: How many gallons of gas are used if you drove 44 miles?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

146/9=16.216.2x14=227.1Your answer is: 227.1

715/14 = 51.07 gallons (rounded)

Estimate 30 mpg

179/6.04 = 29.63 mpg

Take the car you drive, miles you drive per year, mileage of the vehicle divided into total miles will give you gallons used.6,000 miles driven by a car getting 30 mpg means it used 200 gallons.

Related questions

Divide the miles by the gallons used. 315.5/11.4 = 27.6754386

15 mpg (miles per gallon). The key to this 'word problem' is understanding that "miles to the gallon" or more commonly, 'miles per gallon', means DIVISION. So, 300 miles per 20 gallons means: (300 miles) / (20 gallons) = 15 miles per gallon.

This is a two part problem. First, you must determine the number of miles you can travel on one gallon of gas if it takes two gallons to travel 44 miles. This can be solved by dividing the miles driven by the gallons used. In this problem that would be 44/2 or 22 miles per gallon.Next, if you can travel 22 miles on one gallon, you want to determine how many gallons would be required to travel 528 miles. This can be solved by dividing 528 by 22 or 528/22 which equals 24 gallons.

146/9=16.216.2x14=227.1Your answer is: 227.1

715/14 = 51.07 gallons (rounded)

About 3 gallons of gas are used in driving 55 miles.

The number of gallons used is not given. Just because he filled his tank once and it holds 23 gallons does not mean he used 23 gallons.

Estimate 30 mpg

179/6.04 = 29.63 mpg

213mi/30mpg = 7.1 gallons

Fill your gas tank to the top and write down your mileage (save it). Drive you car until you have about 1/4 of a tank of gas left. At the pump write down your mileage and fill your tank up to the top again. Subtract your start mileage from your finish mileage. Take the number of miles you drove and divide it by how many gallons of gas it took to refill your tank to the top. This will tell you how many miles you get to a gallon of gas. Example: Beginning mileage; 90,000 miles - Finish mileage; 95,200 miles Gallons used; 20 gallons 95,200 -90,000 ------------- 200 miles 200 miles divided by 20 gallons = 10 miles to the gallon

Jace's car used 14 gallons to travel 378 miles. How far can he travel on 13 gallons?