Best Answer

Let's look at Mary's earnings here.

She makes $6 an hour.

She gets time and a half ($6 x 1.5 = $9 per hour) for overtime

She gets double time ($6 x 2 = $12 per hour) for holidays.

Last week, she pulled her 40 hours, then did 6 1/2 hours of overtime, and then 8 hours of holiday time. There is an equation for each "type" of work (regular, overtime and holiday time). And each one will have the hours of the type of work and the rate of pay for that. Here are the equations:

Regular time: 40 hours x $6 = $240.00

Overtime: 6 1/2 hours x $9 = $58.50

Holiday time: 8 hours x $12 = $96.00

Once you have the earnings for each type of work, you add them to get the income for that period. $240.00 + $58.50 + $96.00 = $394.50 for her week's work.

Q: Mary earns 6 dollars an hour and time-and-a half for overtime and double time on holidays. Last week she worked 40 hours regular and 6.5 hours overtime and 8 hours holiday. How much did she earn?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

worked 12 hours overtime and get paid time and 1/2 but this day was also a holiday which i get paid time and a 1/2. if my base pay is 32 dollars an hour how much would i get paid for that day

Depends on how much holiday you get. $17.31 per hour.

No. See the NYSE.com site and search for "holidays". The markets will close early; 1 pm.

Write a letter to your teacher telling him about your holiday

Most places do pay time and a half, some have a set amount of extra pay for holidays, while others pay at the same rate. There is no legal obligation for a private company to pay any kind of holiday pay, just a moral and social obligation.

Related questions

772.56

A floating holiday is a paid holiday from work taken at a time chosen by the employee.

Holiday calender days are the holidays of work or school. The holidays are written on the calender.

holiday in hills it is not holidays on the hill because who will have holidays on the hills only in hills>>>>>:D

Technically, yes, but some will say that holidays like Easter, which is a religious holiday, or April Fools Day which is a popular holiday are indeed national holidays because so many in the nation see them as holidays, even though they are not federal holidays.

No,she does not.She does not have her own holiday,but she does celebrate holidays.

Holiday past means holidays that have happened before. Holiday present means the current holidays. The ones that are happening right now.

It is Happy Holidays, with both words capitalized. "Holidays" is pluralized because (generally) you are referring to more than one day of the holiday.

Congress must designate the holiday.

"holidays" is the plural of "holiday". Thus the correct verb is - ARE - "they are" not "it is".

every holiday that we have

is a holiday