Q: Mary earns 11.75 an hour and time-and-a half for overtime and double time on holidays Last week she worked 40 hours regular and 6.5 hours overtime and 8 hours holiday what was her gross pay?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

Guessing you mean $7.00 and not $700? 40 hours regular time = 280 9 hours overtime = 94.50 12 hours holiday = 168 Total = 542.50 40*7 = 280 (Regular) (7 divided by 2 is 3.5) so, 7+3.5 = 10.5 (Overtime) (7* 2 = 14) 14* 12 = 168 (Holiday 280.00 + 94.50 + 168.00 ________ 542.50 :]

542.50

$394.50

$542.50

Example: Employee works a total of 55 hours during the week. The employee had 40 hours of "Regular Time" (sometimes called "straight-time") and 15 hours of "Overtime."

Related questions

The word holiday has a regular plural, holidays.

An antiholiday is a holiday which is celebrated as a form of opposition to regular holidays.

40 hours regular time = 280 9 hours overtime = 94.50 12 hours holiday = 168 Total = 542.50 40*7 = 280 (Regular) (7 divided by 2 is 3.5) so, 7+3.5 = 10.5 (Overtime) (7* 2 = 14) 14* 12 = 168 (Holiday 280.00 + 94.50 + 168.00 ________ 542.50 :].

Guessing you mean $7.00 and not $700? 40 hours regular time = 280 9 hours overtime = 94.50 12 hours holiday = 168 Total = 542.50 40*7 = 280 (Regular) (7 divided by 2 is 3.5) so, 7+3.5 = 10.5 (Overtime) (7* 2 = 14) 14* 12 = 168 (Holiday 280.00 + 94.50 + 168.00 ________ 542.50 :]

Mary Stevens earns $11.75 an hour at her job and is entitled to time-and-a-half for overtime, and double time on holidays. Last week she worked 40 hours of regular time, 61/2 hours of overtime, and 8 hours of holiday time. What was her gross pay?

542.50

Each veterinarian can choose his/her own holidays that they prefer not to have regular office hours. There is no written law that states they have to close on any certain national or local holiday.

$394.50

$542.50

394.50

Overtime was implemented in the 1974 season for regular season games. Before that there was no overtime to break a tie in a regular season game. Of course, playoff games have always had overtime.

Since overtime is paid at the rate of 1.5 times the regular pay 30 minutes of overtime would be equal to 45 minutes of regular pay. 0.75 times your hourly wage.