Best Answer

Ok

Let Children=C

Let Adult=A

Set up two equations:

3C+9A=$1905

C+A=419 tickets

Solve the second equation for C or A, I'm choosing A

A=419-C

Sub it into the other equation

3C+9(419-C)=1905

3C+3771-9C=1905 Distribute

3771-6C=1905 Combine like terms

-6C=(-1866) Subtract 3771 from both sides

C=311 Divide by -6

Take 311 and plug it into the other equation "C+A=419"

to find A=108

Answer

Sold 108 adult tickets and 311 child tickets

Q: Tickets are sold for 3.00 per child and 9.00 per adult they sold a total of 419. tickets for 1905.00 how many of each type of ticket did they sell?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

10 adults & 10 children's

Let A be the number of adult tickets sold. As 325 tickets in total were sold, the number sold to students was 325 - A. The income from the sale of adult tickets = A x 5 = 5A The income from the sale of student tickets = (325 - A) x 2 = 650 - 2A Total Income = 995 = 5A + 650 - 2A = 3A + 650 3A = 995 - 650 = 345 A = 115, therefore S = 325 - 115 = 210. 115 Adult tickets were sold and 210 Student tickets.

Sounds like a system of equations. X = adult ticket Y = student ticket Change all to pennies for convenience. X + Y = 105 300X + 150Y = 25000 -150(X + Y = 105) - 150X - 150Y = - 15750 300X + 150Y = 25000 -----------------------------------add them 150X = 9250 X = 62 adult tickets ------------------------ Y = 43 student tickets -------------------------- Those two prices added together = $250.50 So, we are a little off. I rounded the adult ticket number, but pieces of tickets can not be sold, so check work.

answer is 325 adult tickets were sold ( fmtickets.com )

Let's assume the cost of a child's ticket is x. Then, the cost of an adult's ticket would be 2x. The total cost of two adults' tickets and three children's tickets is 2(2x) + 3(x) = 4x + 3x = 7x. We know that 7x = 28, so x = 4. Therefore, the cost of a child's ticket is $4, and the cost of an adult's ticket is $8.

Related questions

7 Adult tickets 13 Child tickets

10 adults & 10 children's

If you buy online the adult tickets are $7, the kid tickets are $6, and the senior tickets are $5. If you buy at the theater the adult tickets are $6, the kid tickets are $5, and the senior tickets are $5. So, if you're planning on going to the movies, you should buy your tickets at the theater.

8 Adult tickets

Yes, you can just buy Soak City tickets if you would like. Single day adult tickets online are $32.99 and Jr/Senior tickets are $18.99.

12 student tickets

Let A be the number of adult tickets sold. As 325 tickets in total were sold, the number sold to students was 325 - A. The income from the sale of adult tickets = A x 5 = 5A The income from the sale of student tickets = (325 - A) x 2 = 650 - 2A Total Income = 995 = 5A + 650 - 2A = 3A + 650 3A = 995 - 650 = 345 A = 115, therefore S = 325 - 115 = 210. 115 Adult tickets were sold and 210 Student tickets.

325 Tickets sold to adults 400 tickets sold to students

Sounds like a system of equations. X = adult ticket Y = student ticket Change all to pennies for convenience. X + Y = 105 300X + 150Y = 25000 -150(X + Y = 105) - 150X - 150Y = - 15750 300X + 150Y = 25000 -----------------------------------add them 150X = 9250 X = 62 adult tickets ------------------------ Y = 43 student tickets -------------------------- Those two prices added together = $250.50 So, we are a little off. I rounded the adult ticket number, but pieces of tickets can not be sold, so check work.

The tickets are $5 adult and $2 child. Here is the algebraic substitution. A = adult ticket money C = child ticket money 120C + 80A = 640 C = A-3 (three dollars less) 120 (A-3) + 80A = 640 120 A - 360 + 80A = 640 200 A = 1000 A = 5 C = A - 3 = 2 Checking your answer: 120(2) + 80 (5) = 240 + 400 = 640

700/2 = 350350 - 25 = 325325 adult tickets700 - 325 = 375375 kids tickets

answer is 325 adult tickets were sold ( fmtickets.com )