Best Answer

40% of 60 is calculated by considering 40%=40/100

Then (40*60)/100= (4*10 * 6*10)/(10*10)... since 10/10=1, 4*6=24

So you have 24 dollars off.

60-24= $36

This method allows for doing the calculation quickly on paper or in your head.

Lvl 9

More answers

I Think It's 45

Q: What is 40 percent off 60 dollars?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

40% off = 60% 60% of 21 dollars = 21*60/100 = 12.60 dollars

40% off 7 dollars = 60% of 7 dollars = 7*60/100 = 4.20 dollars.

40% off 37 dollars = 60% of 37 dollars = 37*60/100 = 22.20 dollars

60% off of 148 dollars = 40% of 148 dollars = 148*40/100 dollars = 59.2 dollars

40% off 171 dollars = 60% [left] of 171 dollars = 171*60/100 = 102.6 dollars

Related questions

40% off = 60% 60% of 21 dollars = 21*60/100 = 12.60 dollars

40% off 7 dollars = 60% of 7 dollars = 7*60/100 = 4.20 dollars.

40% off 37 dollars = 60% of 37 dollars = 37*60/100 = 22.20 dollars

60% off of 148 dollars = 40% of 148 dollars = 148*40/100 dollars = 59.2 dollars

40% off 14 dollars leaves you with 60% of 14 dollars. 60% of 14 dollars = 14*60/100 = 8.40 dollars.

40% off 171 dollars = 60% [left] of 171 dollars = 171*60/100 = 102.6 dollars

60% off of 166 dollars = 40% left of 166 dollars = 166*40/100 = 66.40 dollars.

40% off of 20 dollars = 60% of 20 dollars (100 - 40 = 60) = 20*60/100 = 12 dollars

40% off of 54 dollars = 60% of 54 dollars = 54*60/100 = 32.40 dollars

40% off of 15 dollars = 60 left of 15 dollars = 15*60/100 = 9 dollars.

50 dollars - 40% = 60% [left] of 50 dollars = 50*60/100 = 30 dollars.

40% off of 112 dollars = 60% of 112 dollars = 112*60/100 = 67.20 dollars