Study guides

☆☆

Q: If a car travels 260 miles in 3 hours what is its speed in miles per hour?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

(80 miles)/(2 hours) = 40 miles/hour.

400/5 = 80. HBD!

Average speed is the total distance traveled divided by the elapsed time. A car that travels 60 miles in one hour, stops for one hour and travels 60 miles for another hour, has an average speed of 120 miles / 3 hours, which is 40 mph.

5 hours 45 minutes.

average velocity = miles/hours = (100 + 30)/(2 + 1) = 130/3 ≈ 43.33 miles/hour

Related questions

The speed appears to be 400 miles an hour. If you meant 400 miles, the speed is 50 miles an hour.

131.82 miles per hour.

575 miles per hour.

It travels 288 miles in 4 hours 30 minutes at that speed.

(80 miles)/(2 hours) = 40 miles/hour.

The average speed is 2050/5 = 410 miles per hour.

51 miles per hour.

50miles/hour

Use the formula: distance = time x speed.

260 miles / 6.5 hours = 40 mph

20 miles per hour (40/2 = 20).

35 miles per hour

People also asked