Best Answer

52 x 7 is 364. A year is 52 weeks and 1 day. That is how long, to the nearest day, it takes the Earth to go around the Sun. It is about 365.25 days to be more accurate.

Q: Why is 52wksX7days 364 not 365?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

364 out of 365

367

You don't have to do anything. Everybody gets 52 weeks in 365 days. Plus an extra day!52 x 7 = 364

There is actually 364.something amount of days in an actual year and there is 365 days in a leap year A year is 365.24 days. This is calculated by the stars (sidereal year), we use a leap year to even out the minor discrepancies (2000 was not a leap year), but we are slightly off the sidereal year most of the time. The leap year has 366 days.

66,795 penniesOr 67,161 if the year includes 29th February.Of course, this assumes that I have not spent any pennies during the year. One method of calculating: # If there is an odd number of days, deduct 1, and halve the result.(365-1=364). By doing this we are temporarily removing the highest number '365' from the list of numbers, 1,2,3,4,5, etc. And you now have a list of all the numbers from 1 to 364.# Halve the result (half of 364 is 182) # Now think of your list as being pairs of numbers, the lowest numbers being linked with the highest numbers: i.e. 1+364(=365), 2+363(=365), 3+362(=365) etc. # You will have 182 pairs of numbers, each adding to 365, plus you will have one number over, the last 365. So you have 182+1(=183) x 365, which equals 66,795! If there is an even number of numbers, e.g. 366, (i.e. the number of days in a leap year) then the 183 'pairs' will be 1+366(=367), 2+365(=367) etc. 183 x 367 = 67,161!Or you could just add 366 to 66,795, which was the result for 365 days.

Related questions

yes that is why each year has 365 days , actually practically speaking it some times has 364 or 364 one fourth days

0 + 365 or 1 + 364 or 0.5 + 364.5 There are infinitely many possible answers.

364 out of 365

364 days, on leap yr: 365

367

You don't have to do anything. Everybody gets 52 weeks in 365 days. Plus an extra day!52 x 7 = 364

Seven days in a week. So... 52(7) = 364.

The Chichen Itza has 364 steps there is 91 steps on each side so, 91 x 4 ___ 364

There is actually 364.something amount of days in an actual year and there is 365 days in a leap year A year is 365.24 days. This is calculated by the stars (sidereal year), we use a leap year to even out the minor discrepancies (2000 was not a leap year), but we are slightly off the sidereal year most of the time. The leap year has 366 days.

52 x 7(days in a week) = 364 + 1 = 365.

364 days and 365 in a leep year

In Mathematica: Sum[((365!/(365 - k)!)) * k * StirlingS2[N, k], {k, 1, N}] / 365^N StirlingS2 is a Stirling Number of the Second Kind: http://en.wikipedia.org/wiki/Stirling_number_of_the_second_kind Or you could just do 365*(1- (364/365)^N) LOLZ.