Best Answer

a walker travels 10 feet in 6 seconds we need to know how many feet this walker can traval in ONE minute. you mutiply 10 on 6 seconds to make 60 seconds, and also mutiply 10 on 10 feet so this walker will travel 100 feet in 60 seconds (60seconds = 1 minute) Answer will be 100 feet per minute...

Study guides

☆☆

Q: A walker travels 10 feet in 6 seconds what is the rate in feet per minute?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

1,100 feet per second = 66,000 feet per minute

360 feet per minute.

20 feet in 0,5 seconds ==> 40 feet per second 40 feet per second * 3 seconds = 120 feet

8 feet per second = 480 feet per minute Just multiply eight by sixty because there are sixty seconds in a minute.

1 mile in 45 seconds is 80 mph. There are 60 seconds in a minute and 60 minutes in an hour; 60 * 60 = 3,600 seconds in an hour. 3,600 / 45 seconds = 80. And to cross-check: 80 mph * 5,280 feet in a mile = 422,400 feet per hour / 60 = 7,040 feet per minute / 60 = 117 1/3 feet per second * 45 seconds = 5,280 feet in 45 seconds.

Related questions

30 times as much, since a minute has 60 seconds.

600 feet.

13.636 miles per hour. 100 feet in 5 seconds = 1200 feet in 60 seconds (1 minute) 1200 feet in 1 minute = 7200 feet in 60 minutes (1 hour) 5280 feet in one mile. Therefore, 7200 feet divided by 5280 feet = 13.636 miles here hour

5.5 feet per minute.

An example: A football travels at A speed unknown. Measure A distance for travel. Throw the ball and time it with A stopwatch. Take the feet and devide by seconds. 100feet, for 8seconds = 12.5 feet/per second. multiply 12.5 (feet) by 60 (seconds in A minute) =750 feet/per minute multiply 750 (feet) by 60 (minutes in an hour) = 45,000 feet/per hour. Divide 45,000 (feet) by 5,280 (feet in A mile) = 8.522 Miles/per hour This will work for any measuring scale, You just need to know all the different measurement steps. I.E. - feet in A mile, seconds in A minute, minutes in an hour. ECT.

570 feet in a minute is the same as 6.48 miles per hour.

1,100 feet per second = 66,000 feet per minute

At 30 mph, an object travels about 102.66 feet in two seconds.

360 feet per minute.

Anything that travels 660 miles per hour, such as a jet aircraft.

2,377.44 seconds to travel 8,450 feet.

sloths