Best Answer

A + S = 50 ===> S = 50 - A

5A + 3S = 180

5A + 3(50 - A) = 180

5A + 150 - 3A = 180

2A = 30

[ A = 15 ]

[ S = 35 ]

=====================

Check:

5(15) + 3(35) = 75 + 105 = 180 yay!

Q: Adult ticket are 5 and student tickets are 3 ben collected 180 for the 50 tickets he sold how many adult tickets were sold how many student tickets were sold?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

12 student tickets

8 Adult tickets

870 + 540 = 1410

Your question lacks the info necessary to answer it.How many tickets were sold in total?What percentage of either student or adult tickets sales were sold?Your question cannot be answered as written.

Adults: 325 Student: 175

Related questions

s- student, price of ticket is $2 a- adult, price for ticket i s$ 3 2*s money collected from students 3*s money collected from adults if a+s=400 and 3*a+2*s=1050 we have system of linear equations so a=400-s substitute in second equation a with 400-s then 3*(400-s) +2*s=1050 1200-3*s +2s=1050 1200 - s = 1050 -1200 -1200 -s = - 150 s=150 if s=150 then a=400-s so a=400-150, thus a=250 At the game sold 250 adult tickets and 150 student tickets

12 student tickets

S = student A = adult 2S +3A = 1050 also S + A = 400 2S + 2A = 800 2S + 3A + 1050 subtract equations -A = - 250 A = 250 S = 150

Sounds like a system of equations. X = adult ticket Y = student ticket Change all to pennies for convenience. X + Y = 105 300X + 150Y = 25000 -150(X + Y = 105) - 150X - 150Y = - 15750 300X + 150Y = 25000 -----------------------------------add them 150X = 9250 X = 62 adult tickets ------------------------ Y = 43 student tickets -------------------------- Those two prices added together = $250.50 So, we are a little off. I rounded the adult ticket number, but pieces of tickets can not be sold, so check work.

8 Adult tickets

870 + 540 = 1410

Let A be the number of adult tickets sold. As 325 tickets in total were sold, the number sold to students was 325 - A. The income from the sale of adult tickets = A x 5 = 5A The income from the sale of student tickets = (325 - A) x 2 = 650 - 2A Total Income = 995 = 5A + 650 - 2A = 3A + 650 3A = 995 - 650 = 345 A = 115, therefore S = 325 - 115 = 210. 115 Adult tickets were sold and 210 Student tickets.

7 Adult tickets 13 Child tickets

Your question lacks the info necessary to answer it.How many tickets were sold in total?What percentage of either student or adult tickets sales were sold?Your question cannot be answered as written.

Adults: 325 Student: 175

The cost of a student is $1 more than half of an adult ticket. Six adult and four student is

answer is 325 adult tickets were sold ( fmtickets.com )