Q: Explain how to find the average speed of a car that travels 300 kilometers in 6 hours. then find the average speed?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

30 kilometers in two hours or 15 kilometers per hour.

30 kilometers per hour.

6.4 kph

In 1 hour it travels 60 km Hence In 6 hours it travels 6 x 60 = 360 km

60 kph, which is derived from taking the 240 kilometers it has travelled total and dividing by the four hours it took to traverse said distance.

Related questions

30 kilometers in two hours or 15 kilometers per hour.

Average speed = Distance travelled/Time spent = 300/6 = 50 km per hour.

30 kilometers per hour.

1

87.5 kph

6.4 kph

815 kmph

His average speed is 55 kilometers per hour.

Average speed = Distance/Time = 400 km /5 hours = 80 km per hour.

A driver who travels 140 kilometres in 2 hours!

240/2.5 = 96 kph

At an average 500 mph, that's 3218.68 km.