Best Answer

Find the distance of the race.

Find the cyclist's start time.

Find the cyclist's finish time.

Elapsed time = Finish time - Start time.

Average speed = Distance/Elapsed time.

Q: How would you find the average speed of an cyclist during an entire race?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

40km per hour

17.14286 km. hr. is the avg. speed

160 meters per minute

You get the average speed during that time. If you run 25 kilometers in 10 hours, your average speed is .25 km/hour.

distance

Related questions

To find the average speed of a cyclist over an entire race, you would divide the total distance covered by the cyclist by the total time taken to complete the race. This calculation will give you the cyclist's average speed throughout the race.

You measure the entire and divide that by the total.

To find the average speed of a cyclist throughout an entire race, you would divide the total distance covered by the cyclist by the total time taken to complete the race. This will give you the average speed in units such as miles per hour or kilometers per hour.

You would divide the total distance covered in the race by the total time taken to complete the race to find the average speed of the cyclist throughout the entire race. This calculates the overall speed taking into account any stops or breaks during the race.

The actual speed can change all the time. You can calculate the average speed by dividing the total distance traveled by the total time.

Velocity, you divide distance/time Hi my names bob.

The average speed for the entire trip is 9mph.

Cycler's speed = 400/20 = 20 meters per second. Skier's speed = 1500/60 = 25 meters per second. The skier's average speed during his minute is 25% faster than the cyclist's average speed during his 20 seconds.

The average speed measures the speed during an entire trip. It is calculated by dividing the total distance traveled by the total time taken.

To find the average speed of a cyclist, divide the total distance traveled by the total time taken to travel that distance. For example, if a cyclist covers 30 miles in 2 hours, the average speed would be 15 miles per hour (30 miles divided by 2 hours).

To find the average speed of a cyclist, you would divide the total distance traveled by the total time taken to cover that distance. For example, if a cyclist rides 20 miles in 2 hours, the average speed would be 10 miles per hour (20 miles / 2 hours = 10 mph).

1/18