Best Answer

30/24 = 1.25

The increase is 25%.

Q: If a can of paint increased in price from 24.00 to 30.00 what is the percent of the price increase?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

The percent of the increase is: 66.67%

It increased by 10 cents. Take the increase and divide it by the original price: 10/5 = 2. Multiply this by 100 to get the percent increase: 2 x 100 = 200%.

5%

(225000/210000) x 100 = 107.142857 recurring (that is, 107.142857142857..) percent. The price increase is therefore 107.14.... - 100 = 7.142857... percent.

It is: (20.5-16.4)/16.4 times 100 = 25% increase

Related questions

The percent of the increase is: 66.67%

if p is the percent increase, multiply the old price by (1+p) to get the new increased price.

12.5%

It increased by 10 cents. Take the increase and divide it by the original price: 10/5 = 2. Multiply this by 100 to get the percent increase: 2 x 100 = 200%.

(new price-old price)/old price=%changed. (20.5-16.4)/16.4=4.1/16.4=25% increase.

Percent of increase is the product of changes in price over the original price with 100%. That is:percent increase = (changes in price/original price) x 100%.For example:In a year period, the price of a stock increased from 50 dollars a share to 59 dollars a share. To find the percent of increase in the share price, compare the change in price to the original price:percent increase = (changes in price/original price) x 100%.= (59 dollars - 50 dollars)/50 dollars x 100%= 18%

5%

(225000/210000) x 100 = 107.142857 recurring (that is, 107.142857142857..) percent. The price increase is therefore 107.14.... - 100 = 7.142857... percent.

It is simple that if the selling price is increased more then of cost increase then profit will increase but if selling price increased less then cost increased then there will be less profit or selling price increased in same proportion to cost increased then there may be no increase in profit. Besides that there may be so many other reasons for that.

You are increasing the original price by 0.00829 percent.

2.75 - 2.45 = 0.30 cent increase 0.30 / 2.45 = 0.12244 0.12 * 100 = 12.244% increase

It is: (20.5-16.4)/16.4 times 100 = 25% increase