Best Answer

Percent off means you calculate the percentage then subtract from the original amount. Or you can calculate (100% - X %) on the original amount. So in this case 100% - 40% =60% --> 0.60. Multiply 0.60 x $150 = $90 (you are getting $60 off of the original price, 0.40 x 150 = 60)

Q: What is 40 percent off of 150 dollars?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

The 40% would be $100, so the discounted price is $250 - $100 = $150.

40 % of 40 dollars = 40/100 * 40 = 0.4 * 40 = 16 dollars off 16 dollars off 40 dollars = 40 - 16 = 24 dollars

40% off $40 = $16 dollars, thus you should pay $24 for the item.

30% off of 40 dollars = 70% [left] of 40 dollars = 40*70/100 = 28 dollars

40% of 120 dollars = 120*40/100 = 48 dollars. So 40% off = 120 - 48 = 72 dollars.

Related questions

60 dollars

60 dollars

40 percent off of 109 dollars is 43.6 dollars.

The 40% would be $100, so the discounted price is $250 - $100 = $150.

40% off 150 is 60% of 150 = 150*60/100 = 90

what is 40% off of 26 dollars

40% of $150 = 40% * 150 = 0.4 * 150 = $60

40 % of 40 dollars = 40/100 * 40 = 0.4 * 40 = 16 dollars off 16 dollars off 40 dollars = 40 - 16 = 24 dollars

40 percent of $36 dollars equals $14.40, so 40 percent off $36 leaves $21.60 remaining.

40% of 98 dollars is 39.20 dollars

40% off $40 = $16 dollars, thus you should pay $24 for the item.

10 percent of 442 dollars is $44.20, so 40% is $176.80 .