answersLogoWhite

0


Best Answer

1000000000 min ÷ 60 min/hr ≈ 16666667 hr

16666667 hr ÷ 24 hr/day ≈ 694444 days

694444 days ÷ 365.2425 days/yr ≈ 1901.3 yrs

2012.8 - 1901.3 ≈ 111

User Avatar

Wiki User

โˆ™ 2012-10-20 18:52:16
This answer is:
User Avatar
Study guides

Algebra

20 cards

A polynomial of degree zero is a constant term

The grouping method of factoring can still be used when only some of the terms share a common factor A True B False

The sum or difference of p and q is the of the x-term in the trinomial

A number a power of a variable or a product of the two is a monomial while a polynomial is the of monomials

โžก๏ธ
See all cards
3.8
โ˜†โ˜…โ˜†โ˜…โ˜†โ˜…โ˜†โ˜…โ˜†โ˜…
2244 Reviews

Add your answer:

Earn +20 pts
Q: What year was a billion minutes ago with the math?
Write your answer...
Submit
Still have questions?
magnify glass
imp
Continue Learning about Other Math

What year would it be 1 billion minutes ago?

1,000,000,000 minutes ago would be around the year 108.How to work it out:1,000,000,000 minutes / 60 = 16,666,667 hours16,666,667 hours / 24 = 694,444 days694,444 days / 365 = 1,902 years2010 - 1901 = 108* note this is a rough working out, not exact figures, all numbers have been rounded, and leap years haven't been taken account.


Exactly how many minutes is it before 8o'clock if 40 minutes ago it was 3x as many minutes past 4 o'clock?

40x3=120minso... divide 120 into 60 gets you 2so... 2hrs + 40minso.. 120+40=160 minutes[not sure. ask math teacher. LOL)


How many years ago is 2.8 Gyr?

1 Gyr is 1 billion years, so 2.8 Gyr is 2.8 billion years ago.


How many years ago is 1 billion seconds ago?

There are 60 seconds in a minute and sixty minutes in an hour, so each hour is 3600 seconds. Multiply 24 to get days, and then 365.25 to get years, accounting for leap years. This is 31,557,600 seconds per year. Divide 1,000,000,000 seconds by 31,557,600 seconds per year, and you get 31 years, 251 days, 7 hours, 46 minutes and 40 seconds. (Why didn't I figure out the months? Because the months aren't equal!)


If 12'o clock midnight equals 4.6 billion years ago and 1 hour equals 1 billion years how many years is 3 hours and 6 hours?

3 hours = 3 hours PAST 12 o'clock = (3 x 1 billion) - 4.6 billion = 3 billion - 4.6 billion = -1.6 billion years = 1.6 billion years ago6 hours = 6 hours PAST 12 o'clock = -1.6 billion years + (3 x 1 billion) = -1.6 billion + 3 billion = 1.4 billion years ago

People also asked