Best Answer

The quickest way to add x % to a price, is to multiply it by (1+x/100)

So, to add 17%, to 83, you multiply 83 by 1+17/100, that is 83*1.17

Q: How do you add a percent to a price?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

You take the original price and add 22% of it to get the final total.

Sale price is 32.2310 percent of $35 is $3.50 subtract those two numbers.Then multiply by .055 to find the tax which is $1.73 and add it to the previous answer.

To take a percentage of a price, multiply the price by the decimal equivalent of the percentage, which is the percentage divided by 100. 25 percent of $15.00 = 15 x 0.25 = $3.75 To add a percentage to a price, you can either add that number to the original price ($15.00 + $3.75 = $18.75) or multiply the original price by the decimal equivalent of 100 percent plus the discount. (15 x 1.25 = $18.75)

If the tax is 10 percent and the price of the item is $1.00 then you simply calculate 10% of 1.0. = 10 cents and add it to the original price.You would charge the person $1.10 (including tax).The simple way to calculate the final price mathematically is to express the percent as a decimal and add 1 to it. Then multiply the price by this number.I.e If the tax is 5.6% you would express this a 0.056 + 1 = 1.056 and multiple the pre tax price by this number.

If the original price was $42, a 50% markup would add another $21 to make the price be $63.

Related questions

17.5(ENGLAND)

Convert the percent of increase into a decimal, multiply that by the original price and take that answer, and add it on to the original price. BAM. new price:)

You take the original price and add 22% of it to get the final total.

You multiply the percent ( so 40% = .4) by the number then add the product to the original number.

To take a percentage of a price, multiply the price by the decimal equivalent of the percentage, which is the percentage divided by 100. 25 percent of $15.00 = 15 x 0.25 = $3.75 To take a percentage off a price, you can either subtract that number from the original price ($15.00 - $3.75 = $11.25) or multiply the original price by the decimal equivalent of 100 percent minus the discount. (15 x 0.75 = $11.25) To add a percentage to a price, you can either add that number from the original price ($15.00 + $3.75 = $18.75) or multiply the original price by the decimal equivalent of 100 percent plus the discount. (15 x 1.25 = $18.75)

Sale price is 32.2310 percent of $35 is $3.50 subtract those two numbers.Then multiply by .055 to find the tax which is $1.73 and add it to the previous answer.

1000x14%=140 add to the $1000 brings the price to $1140.00

To take a percentage of a price, multiply the price by the decimal equivalent of the percentage, which is the percentage divided by 100. 25 percent of $15.00 = 15 x 0.25 = $3.75 To add a percentage to a price, you can either add that number to the original price ($15.00 + $3.75 = $18.75) or multiply the original price by the decimal equivalent of 100 percent plus the discount. (15 x 1.25 = $18.75)

The sale price is $156.00

If the tax is 10 percent and the price of the item is $1.00 then you simply calculate 10% of 1.0. = 10 cents and add it to the original price.You would charge the person $1.10 (including tax).The simple way to calculate the final price mathematically is to express the percent as a decimal and add 1 to it. Then multiply the price by this number.I.e If the tax is 5.6% you would express this a 0.056 + 1 = 1.056 and multiple the pre tax price by this number.

multiply the before-tax price by 1+the tax/100 (assuming the tax is in percent)if the price is 50, and the tax on the sale is 10%after tax price: 50 x 1.1 = 55

If the original price was $42, a 50% markup would add another $21 to make the price be $63.