Best Answer

Convert the percent of increase into a decimal, multiply that by the original price and take that answer, and add it on to the original price. BAM. new price:)

Q: How do you find the new price of an item if you know the original price and the percent of increase?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

The percent of the increase is: 66.67%

Percentage discount = 100*(1 - sale price/original price)

The discounted price will be = original price x (100 - %discount) / 100

If the discounted price is $35, then you must reverse the process to find the original price. The original price would be 38.99 dollars.

If 75% of the original price is gone, then $13 is the remaining 25%.$13/0.25 = $52.00

Related questions

Percent of increase is the product of changes in price over the original price with 100%. That is:percent increase = (changes in price/original price) x 100%.For example:In a year period, the price of a stock increased from 50 dollars a share to 59 dollars a share. To find the percent of increase in the share price, compare the change in price to the original price:percent increase = (changes in price/original price) x 100%.= (59 dollars - 50 dollars)/50 dollars x 100%= 18%

You multiply the percent ( so 40% = .4) by the number then add the product to the original number.

Okay. If you have the percent increace, you cannot find the original price. BUT if you have the percent increace and the INCREACED PRICE than you take 100 and minus the percent increace and then divide adapted price by that number. than times THAT by 100. (EX. 75% INCREACE AND ENDING PRICE 15$) ( THAN 100-75=25 SO 15X25=375 THAN 375DIVIDEDBY100=3.75 3.75 ORIGINAL.

The percent of the increase is: 66.67%

if p is the percent increase, multiply the old price by (1+p) to get the new increased price.

Commission = percent x original price / 100 so original price = commission x 100 / percent

The original price was $104.00

Percentage discount = 100*(1 - sale price/original price)

Multiply the original amount by 1.10 .

The amount of tax divided by the percent of tax (expressed as a decimal) will equal the original price.

30 percent reduction means it is now selling at 70 percent of its original price. 70/100 = 17309 Divide 17309 by 70 to find 1% and then multiply the quotient by 100 to find its original price. 17309/70 = 247.2714286 247.2714286*100 = 24727.14286 dollars which is its original price. Answer: 24727 dollars correct to the nearest dollar.

The discounted price will be = original price x (100 - %discount) / 100