Best Answer

You multiply the percent ( so 40% = .4) by the number then add the product to the original number.

Q: How do you find the new price of a percent increase?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Algebra

You have to do the following calculation: Old-new=change 13.99-12.99=1 change/old*100=±7

percent of increase = (new amount - original amount)/original amount p = (35 - 25)/25 p = 10/25 = 2/5 p = 0.4 p = 40%

Original price - discount = new price Original price - (Original price x 0.15) = 18.00 Which can be written as: 1 Original price - 0.15 Original price = 18.00 Which can be written as: 0.85 Original price = 18.00 Wich can be written as: Original price = 18.00 / 0.85 Original price = 21.18 Note that since there is 15% off in the original price, the new price is essentially (100% - 15%) = 85% of the original price.

$40.50

55.25

Related questions

if p is the percent increase, multiply the old price by (1+p) to get the new increased price.

Convert the percent of increase into a decimal, multiply that by the original price and take that answer, and add it on to the original price. BAM. new price:)

0.22 is 137.5% of 0.16.The increase is 37.5% .

650 to 806 is an increase of 24%

(new price-old price)/old price=%changed. (20.5-16.4)/16.4=4.1/16.4=25% increase.

Increase the price of the sweater by 100% of it's sale price.

If you have an item that is $10.00 and its increased to $15.00 the price increase is 50%. There's a few ways to determine the answer but what I find the easiest is: New price $15.00 Old Price $10.00 Subtract Difference $5.00 Divide $5/$10 = 0.5 Move decimal over 2 places from left to right and place a percent sign 0.5 50% I hope this helps.

20 to 30 is a 50% increase.

200 % increase. here's how it works out: old price; 5 c, new price 15 c, so increase in price 10 c, and so 5 inc in price = [inc in price / old price] x 100

To find the amount of the increase, multiply the salary by 0.025. To find the new salary, multiply the salary by 1.025

To find the amount that's taken off, multiply the full price by 0.2 . To find the new, reduced price, multiply the full price by 0.8 .

first your subtract your original price from the new one to find the difference 2.80-2.45=.35 then divide your difference by the original price .35/2.45 = .1428571429 multiply the answer by 100 to get your percentage .1428571429x100=14.285... round it and you have your answer answer is 14%