Q: How far would you travel if you travelled for 12 hours at 30mph?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

20 minutes !

Dividing distance travelled by speed gives 70/9 = 7.7 recurring (that is, 7.7777...) hours or 7 hours 46 minutes 40 seconds.

To find average speed, divide the distance travelled by the time it takes to travel that distance. In this instance, 60 / 3 = 20. Therefore, you would need to travel at an average speed of 20 miles per hour.

Simply divide the distance travelled by the speed - in this case 200/70 = 2 hours 51 minutes.

Speed is a representation of distance travelled over time. Thus to find the time taken you need to divide the distance travelled by the speed. In this case we would need to do 1000 miles divided by 70mph: 1000/70 = approximately 14.2857 Therefore, it would take roughly 14 and a quarter hours to travel 1000 miles at 70mph.

Related questions

Depends on how fast you travel. If you travelled at 275mph it would take an hour. Expect around 5 hours.

12miles

20 minutes !

If you were travelling at 25 kmh, every hour means you have travelled 25 kilometres. Therefore it would take you 2 hours to travel 50 kilometres.

At 30mph you are doing a mile every 2 minutes thereore to do 5.5 miles would take 11 minutes

voyagers travelled by boat

If you travelled from Madison Wisconsin to Bismarck you would have travelled northwest.

This depends on how high above the earth his orbit is. It is not the speed of his orbit which determines his distance travelled - the orbit is a circle and the perimeter of the circle (distance travelled) depends on the radius (height above the earth) of that circle.

360 ÷ 40 = 9 hours (Note: every hour you will have travelled 40 km.)

Time travelled is equal to the distance travelled divided by the speed travelled. 1650 / 400 = 4.125, or 4 and one eighth.Therefore, it would take 4 and one eighth hours to travel 1650 miles at a constant average speed of 400 miles per hour, or four hours, seven minutes, and thirty seconds.

Dividing distance travelled by speed gives 70/9 = 7.7 recurring (that is, 7.7777...) hours or 7 hours 46 minutes 40 seconds.

Dividing distance travelled by speed gives 100/80 = 1.25 hours or 1 hour 15 minutes.