Best Answer

143.10

Study guides

☆☆

Q: What is the final price of a speed bike whose original price was 150.00 with a10 percent discount and a 6 percent sales tax?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

The final price of the item, including the discount and sales tax, is: $73.44

You're asking how to calculate the final sale price of a discounted good. The formula is: Original Price - (Original Price * Discount Rate). As an example, let's say a laptop is priced at $499.99 and the store is offering a 10% discount. Our equation would look like: $499.99 - (499.99 x 0.10) = 449.99.

149*0,65=96,85 so the final price would be 96,85 and the discount would be 52,15

It can be helpful to first calculate 10% off by simply moving the decimal over one point. Then you can either multiply that by 4 or double it twice to calculate the amount off. To find the new sale price, take the original price and subtract the discount. For example, 40% off a $24.00 item can be calculated as follows: 10% off: $2.40 Multiply by 4: $9.60 Subtract from original price: $14.40 So the discount is $9.60 and the final price is $14.40.

In most states, sales tax is applied to the final purchase price, thus the answer to this question would be the discount price.

Related questions

$312.49 ; here's how: You have original price is 100%, final price = original price - discount amount, and discount amount = original price * discount percent.So Final price = original price - original price * discount percent = (Original price)*(100 % - discount percent).249.99 = P0 * (100%-20%) = P0 * (0.80) ---> P0 = 249.99 / 0.80 = 312.4875

For Percent Off, calculate the 60% on the original amount. This is the amount of the discount. Then subtract from the original, to get the final price. Or you can do (100% - discount%) then multiply that by the original, to get the final. So in this case: 100% - 60% = 40%. So multiply 0.40 x 82 = 32.80

no because you don't add the percents together

Discount #1 = 40% Discount #2 = (100% - 40%) X 30% = 18% Discount #3 = (100% - 40% - 18%) X 10% = 4.2% Total discount off the original price = 40% + 18% + 4.2% = 62.2%

The final price is 47.25

$20.16

Discount is 40 Final is 120

The type of percent which compares to the final and original amounts is known as the percentage of change. This will focus on any variance between the original and final amounts.Ê

.5985 (final total after discount: 3.3915)

How to calculate sale price if marked price and percent discount are given:First change the percent discount to a decimal.You then multiply the percent discount in decimal form by the marked price.Finally, you subtract the answer from the multiplication problem from the marked price, and get your final answer!

(final amount/original amount)*100 This is NOT the percentage change.

(original- final price)/original x 100 =1.5%

People also asked

Featured Questions