Best Answer

The average speed would be 30 km/h

Speed is measured in length per time (for example km/h), so to calculate the average speed you divide 75 km by 2.5 hours. 75km/2.5hours - which would be 75/2.5 km/h = 30 km/h.

Study guides

☆☆

Q: What is the average speed of a car that traveled a total of 75 kilometer in 2.5 hours?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

The average speed is 66.67 miles per hour.

20

750 divided by 15 = ____ mph (speed)

speed = distance/time = 420/7 = 70km/h

1220

Related questions

Average speed is the total distance traveled divided by the time taken.Average speed = total distance traveled/time taken = 90 km/3 h = 30kph

60 KPH

*average *travelled

sixty

The average speed is 66.67 miles per hour.

50kph

20

avg. speed = distance traveled / timeso, 100 km / 1.25 hours = 80 km/hr

117 / 2.25 = 52mph

192.5/3.5=55

Average Speed

60km/

People also asked

Featured Questions