Q: What is the average speed of runner runs 10km in 40 minutes?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

Speed = Distance / Time = (10 km) / (30 mins) = 0.333 km/minNow what units do you want?km/hr: (30 mins)(1 hr/60 mins) = 0.5 hr so S = (10 km)/(0.5 hr) = 20 km/hr

10km = 10km 11km - 1km = 10km 1000m = 10km 10km/h * 1h = 10km

40/4=10.The object is therefore travelling at 10km per minute. This can also be shown as 0.167km per hour.

10km/h

30km/h = 30km/60min = 5km/10min 20km/h = 20km/60min = 10km/30min 5+10=15km

Related questions

if a runner has gone 10km in 40 min. then what you do is divied 40 in to 10 and it come out to be 4 so then you get your answer ...10km/40min.=4km pm( pure a minute)

Average speed = 70km/7h = 10km/h

Speed = Distance / Time = (10 km) / (30 mins) = 0.333 km/minNow what units do you want?km/hr: (30 mins)(1 hr/60 mins) = 0.5 hr so S = (10 km)/(0.5 hr) = 20 km/hr

There is no definition of a 'good run', it depends on your age. Did you try your hardest? If so then it is a good run. A 'good runner' should be able to run 10km (6.2miles) in 30 - 40 minutes, a 'resonable runner' should take around 40 - 50 minutes and an 'average runner' will take 50 - 60 minutes. At 12 minutes for 1.5miles, assuming you could continue this pace you'd take around 50 minutes

60KMH '''Improved Answer:''' 5*(10 and 12) = 50kph

45

Time = Distance/Speed = 10/80 = 1/8 hours = 7.5 minutes.

10km

20 kilometers per hour or 12.5 miles/hours

You're doing 12 km/h, or 7.5 miles/hour. About running speed for a regular jogger.

The 10km world record is held by Kenenisa Bekele from Ethiopia, with a time of 26 minutes and 17 seconds.

30 kph