Best Answer

Frequency here would be.....,

Frequency = velocity/wavelength

Frequency = 7(m/s)/10 meters

= 0.7 s -1

=======

Q: What is the frequency of a wave that has a wavelength of 10 meters and is traveling at 7 meter per second?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

Just multiply the wavelength and the frequency. The answer, in this case, will be in meters/second.

We think of a sound in air. Speed of sound c = 343 meters per second at 20 degrees Celsius or 68 degrees Fahrenheit. The Frequency f = speed of sound c divided by wavelength lambda. Frequency f = 343 / 0.2 = 1715 Hz. The period of time T = 1 / f, that is 1 / 1715 = 0.0005831 seconds = 0.5831 milliseconds. Scroll down to related links and look at "Time period and cycle duration - periodic time to frequency, and frequency to time period".

A millionth of a second is one microsecond. It is the length of time a beam of light, traveling about 3 x 108 meters per second, will take to go about 300 meters.

ans is = 10 - 8 = 2 m/s (upstream)

Hertz is the measure of the period so the period is 60 times a second.

Related questions

Frequency = (speed) / (wavelength) = (51/102) = 0.5 Hz

1.5 meters.

"Meters" is not frequency. It's wavelength. If you know the wavelength in meters, divide 300 by it, and the result is the frequency in MHz. If you know the frequency in MHz, divide 300 by it, and the result is the wavelength in meters.

Wavelength = speed/frequency = 350/640 = 54.7 centimeters (rounded)

5 meters

wavelength = speed / frequency Wavelength should be expressed in meters (m), speed in meters per second (m/s), and frequency in hertz (Hz). I assume by "ms" in the question you actually mean "m/s" since the former is "milliseconds" (a measure of time) and the later is "meters per second" (a measure of speed). 1000 / 50 = 20 meters

Wavelength = (speed) / (frequency) = (340) / (20,000) = 0.017 meter = 1.7 centimeter

speed = wavelength * frequency wavelength = 102 meters frequency = 250 Hz = 250 cycles/second 102 * 250 = 25500 meters/second

Wavelength = speed/frequency = 30/10 = 3 meters

The speed of a wave is equal to the product of its wavelength and its frequency. (If you want to have the speed in meters/second, convert the wavelength to meters first.)

The equation to use in this case is:speed (of the wave) = wavelength x frequency If the frequency is in hertz, and the wavelength is in meters, the speed will be in meters/second.

Answer: frequency = 272 Hz. Given the wave velocity (speed of sound) and wavelength, find the frequency of the wave. Velocity = 340.0 m/s, Wavelength = 1.25 m. Formulas: Velocity = wavelength * frequency. Frequency = velocity / wavelength. Calculation: Frequency = (340.0 m/s) / (1.25 m) = 272 Hz. (Where Hertz = cycles / second.)