Best Answer

25% off

20 - 15 = 5

5 / 20 = 25 / 100 = 25%

Q: What is the percent change in a 20 item on sale for 15?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

Divide sale price by full price. Example: item is $30 but is on sale for $15. 15/30=50%, so the item is 50% off

The discount value is $11.99 and the sale price is $67.99

100 - 15 = 85

Easy 15%: 10% = 84, 5% = half that = 42 total reduction 126 so sale price = 714

The final price of the item, including the discount and sales tax, is: $73.44

Related questions

You'll save $14.85 on this item. This means, the cost of the item to you is: $99.00 - $14.85 = $84.15

Divide sale price by full price. Example: item is $30 but is on sale for $15. 15/30=50%, so the item is 50% off

The discount value is $11.99 and the sale price is $67.99

100 - 15 = 85

Easy 15%: 10% = 84, 5% = half that = 42 total reduction 126 so sale price = 714

The final price of the item, including the discount and sales tax, is: $73.44

$7.65 $10 * 15% = 1.5 10-1.5= 8.5 $8.5 x 10% = .85 8.5 - 0.85 = 7.65

The discount is 15% of 45 = 45*15/100 = 6.75 The sale price is 45 - 6.75 = 38.25.

Assuming you are talking in terms of a sale, as in 15% off purchase price, you would multiply 89.99 by 0.15 to get 13.4985, and then subtract that from 89.99, to give you 76.4915. Round this to 76.49, and that is the price of the item on sale.

The item is 15% off. This means you'll pay 85.000% of the total cost (100% - 15% = 85.000%). Now what's 85.000% of the total cost?0.850 x $279.99 = $237.99.

The item will cost 170.00

The sale price is $42.50