Best Answer

Average speed = Distance/Time = 400 km /5 hours = 80 km per hour.

Q: What was the average speed in kilometers per hour of a car that travels 400 kilometers in 5 hours?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

1

His average speed is 55 kilometers per hour.

87.5 kph

815 kmph

a) Divide the kilometers by the hours, to get the speed in kilometers per hour. b) Divide this result by 3.6, to convert to meters/second.

Related questions

1

30 kilometers in two hours or 15 kilometers per hour.

30 kilometers per hour.

His average speed is 55 kilometers per hour.

87.5 kph

6.4 kph

815 kmph

240/2.5 = 96 kph

a) Divide the kilometers by the hours, to get the speed in kilometers per hour. b) Divide this result by 3.6, to convert to meters/second.

Total distance = 75 km time = 3 hours average speed = 75km/3hrs = 25 km/hr

Divide the distance travelled by the time taken....

speed = distance over time speed = 120/2 = 60 km/hr