Best Answer

In 6 hours @ 120 km per hour, the train travels 120*6 = 720 km.

In 5 hours @ 100 km per hour, the train travels 100*5 = 500 km.

So, in all the train travels 720 + 500 = 1220 km in 6 + 5 = 11 hours.

Its average speed is 1220/11 =110.9090.. recurring km per hour.

Q: What is the average speed of a train that travels at 120 km per hr for 6 hours and then 100 km per hr for 5 hours?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Other Math

The train travels at 123.7 km/h

Average speed = Total Distance/Total Time = 350/3 = 116.66... km per hour.

Speed = Distance/Time = 100 km / 4 hours = 100/4 km per hour = 25 kph

131.82 miles per hour.

370 km/ 87 hours ~= 4.25 km/hr

Related questions

The train travels at 123.7 km/h

454 km

This is an average speed of 42.54 km/h

Average speed = Total Distance/Total Time = 350/3 = 116.66... km per hour.

a high speed train travels south for 2.00 h for a distance of 454km. what is its average velocity?

41m/s

Just multiply the 45 hours by the speed.

39 miles

Speed = Distance/Time = 100 km / 4 hours = 100/4 km per hour = 25 kph

131.82 miles per hour.

Hints: speed = (distance) / (time) You need to convert 1 hour + 45 minutes into a single unit, such as hours or minutes.

The train's average speed was 34.5 miles per hour.