Q: If a train travels 725 miles in 5.5 hours what is it's speed?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Algebra

'A' is slower. 'B' is faster. 'A' covers 220 miles, while 'B' covers 310 miles. 'B' gained 90 miles on 'A'. Since 'B' gains 18 miles on 'A' in each hour, it took (90/18) = 5 hours for 'B' to gain 90 miles on 'A', so both stated distances were covered in 5 hours. Speed of 'A' = 220/5 = 44 Speed of 'B' = A+18 = 310/5 = 62

A train that travels at 40 kilometers per hour (kph) for 10 hours goes 400 kilometers. If the train goes 50 kph for 8 hours, it also travels the same 400 kilometers. The difference in speeds is 10 kph, and the difference in times is 2 hours.

Average Speed = Distance Traveled / Time TakenVelocity = Speed and direction.Speed = 140 mi/ 2hrs = (140/2) mi/hr = 70 mi/hr.Direction = WestVelocity = 70 mi/hr west

two and a half hours, 200/80 = 2.5

3 miles

Related questions

131.82 miles per hour.

Divide 496 by 8. That will give you the speed in miles per hour.

1.4:1 in favor of the train.

80 miles per hour. All you have to do is divide 200 by 2.5.

speed = distance/time = 100mi/2h = 50mi/h

the trains speed is 85 miles an hour the answer is very simply the only thing that you need to do is divide 1020 by 12 and you get 85

170 miles per hour

'A' is slower. 'B' is faster. 'A' covers 220 miles, while 'B' covers 310 miles. 'B' gained 90 miles on 'A'. Since 'B' gains 18 miles on 'A' in each hour, it took (90/18) = 5 hours for 'B' to gain 90 miles on 'A', so both stated distances were covered in 5 hours. Speed of 'A' = 220/5 = 44 Speed of 'B' = A+18 = 310/5 = 62

1600 / 80 = 20 hours by train 1600 / 200 = 8 hours by plane it will take 20 - 8 = 12 hours more by train

140 miles

Just multiply the 45 hours by the speed.

Watch closely, and take notes:400/5 = 80 miles per hour.? ? ?