Q: What is the speed of a train travelling 330 miles in 5 hours?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

Just got this question on study island it's 40 mph

It would be nice to know how fast the train is travelling at..

The train's average speed was 34.5 miles per hour.

The average speed of that train is 536 miles per 2 hours. The speed can also be expressed as 6,432 miles per day, 268 miles per hour, 393 feet per second etc. In any case, that is one heck of a train !

The speed or velocity of a train has no bearing on its acceleration.

Related questions

Just got this question on study island it's 40 mph

It would be nice to know how fast the train is travelling at..

The train's average speed was 34.5 miles per hour.

39 miles

The average speed of that train is 536 miles per 2 hours. The speed can also be expressed as 6,432 miles per day, 268 miles per hour, 393 feet per second etc. In any case, that is one heck of a train !

131.82 miles per hour.

100 miles per hour.

divide the distance by the speed because: distance = speed x time so, 399 / 76 = 5.25 hours

'A' is slower. 'B' is faster. 'A' covers 220 miles, while 'B' covers 310 miles. 'B' gained 90 miles on 'A'. Since 'B' gains 18 miles on 'A' in each hour, it took (90/18) = 5 hours for 'B' to gain 90 miles on 'A', so both stated distances were covered in 5 hours. Speed of 'A' = 220/5 = 44 Speed of 'B' = A+18 = 310/5 = 62

The speed or velocity of a train has no bearing on its acceleration.

Divide 496 by 8. That will give you the speed in miles per hour.

There are 5280 feet in one mile. Therefore, the train is travelling at 48 x 5280 = 253440 feet per hour.There are 3600 seconds in one hour. Therefore the train is travelling at 253440 / 3600 = 70.4 feet per second.