Best Answer

'A' is slower. 'B' is faster. 'A' covers 220 miles, while 'B' covers 310 miles. 'B' gained 90 miles on 'A'. Since 'B' gains 18 miles on 'A' in each hour, it took (90/18) = 5 hours for 'B' to gain 90 miles on 'A', so both stated distances were covered in 5 hours. Speed of 'A' = 220/5 = 44 Speed of 'B' = A+18 = 310/5 = 62

Q: The speed of train A is 18 mph slower than the speed of train if Train A travels 220 miles in the same time it takes train B to travel 310 miles what is the speed of each train?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Algebra

39 miles

In o bit it travels 17,000 mph, or about 17500/3600 seconds = 4.7 miles per second

23 minutes 4.6 seconds.

3 miles

two and a half hours, 200/80 = 2.5

Related questions

140 miles

In one minute, it travels about 0.65 miles. In 70 minutes it travels about 45.63 miles.

18 miles

36 miles

It travels 10 to 15 miles a day

The faster car travels at 48 miles per hour The slower car travels at 36 miles per hour 48mph - 36mph = 12mph Therefore, the faster car travels 12 miles per hour faster than the slower car. Note that the question refers to the relative speeds of the cars and not the relative distances.

36miles

1600 / 80 = 20 hours by train 1600 / 200 = 8 hours by plane it will take 20 - 8 = 12 hours more by train

1.4:1 in favor of the train.

186,282 miles per second, in vacuum. Slower in material media.

Light travels at a speed of 186,000 miles per second or 669,600,000 miles per hour. Light travels somewhat slower when it is "in" something, such as glass or water.

Then the speed of the slower train in miles per hour is eight more than 380 divided by the number of hours the trains have been traveling. If you want a more precise answer, you need to supply more data.